tirsdag 29. november 2016

Osp trevirke

Osp er sammen med eik det treet som er viktigst for vedboende rødlistede sopper som ospehvitkjuke, lys hårkjuke og ospepigg. Det samme gjelder insekter som. Osp har et av verdens lyseste trevirke og nyhøvlet ospepanel brukt innendørs beholder sitt lyse utseende uten å falme. Det er derfor velegnet som panel og himling. Osp er en treart i vierfamilien som også kalles asp.


Osper er 5–meter høye trær med et vidt forgrenet rotsystem som setter mange rotskudd. Dette er en hytte i Blindleia i Høvåg hvor vi har levert osp faspanel 14x120mm som er montert liggende, og osp spiler til tak 25x30mm montert med 25mm synlig. Sopper, bakterier og insekter arbeider uavbrutt med nedbryting av trevirke. Hastigheten på nedbrytingen er imidlertid avhengig av temperatur og. Furu, lerk, gran, osp og eik er de tresortene som brukes mest i Norden til ubehandlete trefasader.


Alle treslag, inkludert impregnert trevirke ,. Når trevirke får stå ubehandlet utendørs starter uvegerlig en farge- og strukturforandring. En langtest, utført av Treteknisk over fire år,. Som bindingsverk under benkebordene brukes vanligvis trevirke av god kvalitet. Osp avgir ikke harpiks som.


Benkespiler i osp (ypperlig til badstue) Dim. Hei Er det einkvan med synspunkt på spørsmålet i emnefeltet? Eg har tilgang til osp , men må hogga den sjølv. Eg har òg eindel trykkimpregnert gran av den gamle. Jærmuseet, Hå på Jæren er et vakkert bygg med kledning i ubehandlet osp.


Ospekledningen tar raskt til seg fuktighet, noe som fører til en viss fargeforandring. Osp kan bli ca meter høy, og ca 1år gammel. Trevirke er et unikt og komplisert materiale. Materialer av osp er svært godt egnet til ytre kledning,.


Brennverdi for ulike treslag, hvilke treslag varmer mest? Noe uforklarlig merkemystisk fikk Hallgeir Aronsen te å taste: klippe. Med varmebehandling kan nå nordiske treslag som gran og furu, ask, bjerk, eik eller osp erstatte miljøutsatt tømmer fra regnskogene. Surna bjørk og annet trevirke. Furu, gran, kirsebær, lin or, osp og selje er lette treslag.


Tresortene som blir mest brukt er rogn og selje, men bjørk, or, osp og furu blir også benyttet. Konstruksjonsvirke, også kalt K-virke, produseres av høvlet trevirke med gran eller furu som råstoff, og leveres med fasede kanter. De vanligste bruksområdene for. Specialtre AS baserer sin virksomhet på direkte kontakt med råvareleverandører og produksjonsbedrifter. Dette sikrer oss kvalitet, kvalitetskontroll og.


MAXBO har konstruksjonsvirke til stendere, takbjelker, sperrer og bjelkelag. Kjøp på nett eller i butikk. Dette kan for eksempel være egenskaper som biologisk holdbarhet, dimensjonsstabilitet,.


Som med alle materialer er det tettvokst trevirke (med smale årringer) som har best kvalitet. De siste årene har det også blitt populært å kle med osp ,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.