onsdag 9. mars 2016

Jegergryte tilbehør

Se vårt utvalg av møbler for stuen. Skjær kjøttet i tynne skiver. Brun kjøttet i panne og legg det over i gryte. Tilsett melk og vann, salte og krydre.


La det trekke til det er mørt, ca time. Varene får du utlevert, ferdig pakket, på en måte som passer deg.

Så i dag har jeg laget en jegergryte som får følge av både traktkantarell, rosenkål,. Enkel og rask viltgryte med reinskav i en god saus med Crème Fraîche, sjampinjong og tyttebær. Elg, hjort, rådyr og reinsdyr er viltkjøtt som passer sammen med smakfullt tilbehør laget av nordiske råvarer som sopp, bær og typiske høstgrønnsaker. Hjemmelaget potetstappe er perfekt som tilbehør til viltgryte.


Enkelte retter er så gode at man ikke kan la være å spise dem. Denne viltgryten er en slik gryte. Helt sinnsykt magisk god. En deilig gryte med saftig elgkjøtt.


Prøv vår oppskrift på deilig viltgryte med reinsdyr.

Har du ikke flatbiff kan du bruke benfritt grytekjøtt, reinsdyrstek eller tilsvarende kjøtt fra annet vilt. Jeg må ha hjemmelaget potetmos til jegergryte , men skjønner jo at det blir mye arbeid til stk :-) Ville hatt kokte grønnsaker. Viltgryte med skikkelig viltsmak er helt nydelig mat, og dette er min favorittoppskrift!


I denne viltgryten finner du både reinskav, sopp og bacon i smaksrik saus med både rømme, fløte og brunost. Oppskriften kan du gjøre til. Men la oss være ærlig, slike gryter er ekstremt kaloririke. Høsten er sesong for gryter og ikkje minst kortreist viltkjøtt. Brun godt med smør i en jerngryte og stek kjøttet i gryten.


Ha i litt vann og la kjøttet koke til det er helt mørt. Kutt sjalottløken og soppen i skiver. Hjortehamburgere med pepperrotmajones og annet godt tilbehør. Grillet kyllingfilét med ost. Jegergryte av hjort oppskrift med kalorier, allergener og pris.


Kutt kjøttet i grove biter og krydre med salt og pepper. Del soppen, grovhakk sjalottløken og skjær sellerien i terninger. Kjøttet kan med fordel være temperert før det brunes i pannen. Rens og del sopp i båter, og skjær løken i skiver.


Hakk einebær, sort pepper og fersk rosmarin og bland det med kjøttet og godt med. Vill gryteglede, kaller kokken det – med mye sopp, saus av fløte, viltkraft og rødvin.

Finnbiff, eller reinsdyrskav, er et festmåltid som er veldig enkelt å tilberede. Serveres med en puré av selleri og eple. Finnbiff er et godt middagstips når du har mange gjester.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.